Nijst Natuursteen koopt voetbalclub voor uitbreiding

Nijst Natuursteen in Bilzen groeit als kool. Er is dus extra ruimte nodig, maar die is moeilijk te vinden. Het bedrijf heeft nu een oplossing gevonden door de voetbalvelden van de club KSK Munsterbilzen aan te kopen. "We hadden eerst een perceel gekocht in Genk, maar ondanks de mondelinge toezegging kregen we daar geen vergunningen voor," zegt zaakvoerster Danielle Wauters, die samen met haar echtgenoot Johan Nijst het bedrijf leidt. "In Bilzen hebben we nu wel 2 hectare kunnen kopen van de voetbalclub, die naar een andere locatie zal verhuizen."

Nijst Natuursteen gaat er nieuwe opslagplaatsen bouwen, zodat de voorraad steeds op peil kan blijven. "In principe kunnen we op 1 januari over deze gronden beschikken, maar zolang gaan we niet wachten om de huidige gebouwen uit te breiden," aldus nog Danielle Wauters. "De toonzaal, de kantoren en de bestaande magazijnen krijgen ook allemaal extra ruimte." Die wordt gebouwd door nv Mathieu Gijbels uit Opglabbeek. In de komende 2 jaar zal er op die manier zowat 3 miljoen euro geïnvesteerd worden.

Bij Nijst Natuursteen werken momenteel zo'n 21 mensen. De omzet van de groep (plaatsing en verkoop samen) bedraagt zowat 7 miljoen euro.