nike-ham-22

Nike overweegt meer dan 1200 extra jobs in Ham

De Amerikaanse fabrikant van sportschoenen en sportartikelen Nike bestudeert momenteel een nieuwe uitbreiding van zijn logistieke campus in Ham en Laakdal.

De nieuwe uitbreidingsplannen volgen amper vijf maanden na de opening van het nieuwe hypermoderne distributiecentrum in Ham en spelen in op de groei van de verkoop die Nike de komende jaren wil realiseren. Zoals bekend wil de Nike tegen het jaar 2020 naar een omzet van 16 miljard euro uit de directe verkoop aan consumenten. De eerste negen maanden van het jaar boekte het concern een omzet van iets meer dan 9 miljard euro.

nike-ham-22Veel details over de nieuwe uitbreiding wil Nike nog niet kwijt. “Er liggen momenteel nog verschillende scenario’s ter studie,”, aldus HR-directeur Filip Peeters. “Bovendien moet ook nog de Board of Directors nog zijn fiat geven.” Eén van die scenario’s is een nieuw gebouw dat zelfs dubbel zoveel nieuwe jobs zou opleveren dan de 600 die in mei jongstleden werden gecreëerd, toen in Ham een gloednieuw distributiecentrum de deuren opende (foto). De grond hiervoor heeft Nike al aangekocht van De Scheepvaart toen de vorige fase gerealiseerd werd. De definitieve beslissing hierover valt in de komende maand.

Burgemeester Dirk De Vis van Ham reageert alvast heel positief op de nieuwe investeringsplannen van Nike. “Het is de bekroning van onze jarenlange inspanningen voor het bedrijf,” aldus De Vis. Momenteel is de European Logistics Campus in Laakdal en Ham de grootste werkgever in de regio, met zo’n 3.000 werknemers.