Nieuws Limburg Nitto Genk bij meest duurzame bedrijven ter wereld

Nitto Genk bij meest duurzame bedrijven ter wereld

Nitto Genk bij meest duurzame bedrijven ter wereld

Nitto Belgium heeft een gouden status behaald bij rating bureau EcoVadis, een wereldwijde speler die bedrijven ondersteunt in het verbeteren van hun duurzaamheid. Hiermee behoort het Genkse bedrijf tot de top 5% wereldwijd.

EcoVadis onderzoekt de duurzaamheid van een bedrijf via een zelf-analyse op 4 onderwerpen: milieubeleid, arbeids- en mensenrechten, ethisch handelen en duurzame inkoop. Nitto Belgium scoort sterk op al deze onderwerpen, met uitzonderlijke resultaten op het vlak van milieubeleid en ethisch handelen.

Stefan Maussen, Managing Director van Nitto Belgium, verduidelijkt: “Ik ben ongelooflijk fier dat we de gouden status bereikt hebben. Dat is een bekroning op de inzet van al onze medewerkers. Je kan er als bedrijf niet meer om heen: duurzaamheid moet vandaag een integraal deel van je beleid zijn. Sociale thema’s, deugdelijk bestuur en ecologie moeten verankerd zitten in de strategie én het handelen van een winstgevend bedrijf. De bedrijven die dit begrepen hebben zullen in de toekomst de juiste werknemers blijven aantrekken én kunnen samenwerken met de beste bedrijven in de wereld.”

Tot de duurzame initiatieven van Nitto Belgium behoren een recuperatiesysteem van solventen, een warmtekrachtkoppeling en het gebruik van de modal shift, met veel transport via het water.

Sam Strijckmans, President & CEO van Nitto EMEA besluit ambitieus: “We willen al onze productiebedrijven in Europa op hetzelfde niveau brengen tegen 2023.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.