Nieuws Limburg Nog geen optimisme in Limburgse bouw

Nog geen optimisme in Limburgse bouw

Nog geen optimisme in Limburgse bouw

Er zijn nog altijd meer pessimisten dan optimisten in de LImburgse bouw. Dat blijkt uit barometer van Bouwunie die ieder kwartaal wordt opgemaakt. Voor het derde kwartaal van dit jaar komt de bouwbarometer uit op 95,5 punten. Dat is beter dan de 94,0 van het tweede kwartaal en ook boven het dieptepunt van 92,5 van het eerste kwartaal van dit jaar. Een cijfer onder de 100 duidt op een overwicht van de pessimisten. “Bedrijfsleiders van kmo’s in de bouw blijven dus nog somber gesteld,” zegt directeur Davy Maesen van Bouwunie Limburg.

davy-maesenEen derde van de ondervraagden verwacht minder orders in de toekomst. De helft (51%) denkt dat de prijzen nog zullen verslechteren door de scherpe concurrentie. Voor slechts 40% zijn de huidige prijzen nog rendabel. Slechts 11% plant aanwervingen. “Slechts 14% van de ondervraagden zegt nog tevreden te kunnen zijn met de economie in het algemeen. Dat zegt alles,” aldus Maesen.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Personen

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.