Nog meer Deens design in Hasseltse binnenstad

Er waren al BoConcept en Flying Tiger, weldra komt er Hay bij en alsof dat nog niet genoeg is, strijkt ook Fritz Hansen eerstdaags neer in het centrum van Hasselt. Ze hebben allen met elkaar gemeen dat ze designspullen uit Denemarken aan de man brengen.

Fritz Hansen 02Fritz Hansen is een merk dat al bestaat sinds 1872, en bekend staat om iconische producten zoals de Egg, Swan en Ant Chair. De ontwerpers zijn eveneens wereldberoemd: Arne Jacobsen, Piet Hein, Jaime Hayon,... De ontwerpen worden in Limburg al verdeeld door Stulens Home to Offices, maar krijgen binnenkort dus een eigen, hetzij tijdelijke, stek in de Hasseltse binnenstad. "We gaan een uniek concept ontwikkelen, waarbij tijdloos design hand in hand zal gaan met vintage-vondsten en antiek," zegt Joris Lens van Depot op 19, die samen met Stulens de pop-up bestiert. "Het wordt een prachtverhaal, vol ambacht, kunst, design, jazz en taste-interventies."

De Fritz Hansen pop-up store brengt vanaf 27 november enkele exclusieve edities naar Hasselt, waaronder de Swan Chair van Arne Jacobsen (foto) in een nooit geziene uitvoering.