Schermafbeelding 2024-02-14 om 17.13.47

Nog twee horecazaken op Truiense markt dicht

Na De Bink en eetcafé Bacchus (de grote), zijn er nog 2 horecazaken die op de Grote Markt van Sint-Truiden de deuren hebben gesloten. IJssalon Venise en het Japanse restaurant Nishitan 55 hebben er de brui aan gegeven. Intussen is er voor diverse zaken al een overnemer in zicht.

Nishitan 55 is een Japans restaurant met specialisatie in ramen-noodles. De zaak is eigendom van één van de hoofdsponsors van STVV en bestond sinds augustus 2023 (Lees artikel hier). Maar blijkbaar valt het concept niet te rendabiliseren. Vandaar dat het eerste authentieke Japanse restaurant van Limburg enkele weken geleden de deuren sloot, zo meldt het lokale forum Truiens Nieuws.

Een tweede horecazaak die ermee stopt, is IJssalon Venise, uitgebaat door Marc Vangrootloon. Er is wel al interesse van kandidaat-overnemers.

Intussen is er ook nieuws van de 2 andere zaken die eerder deze week op de Grote Markt failliet werden verklaard. Pandeigenaar Luc Warniers, die in Antwerpen woont, wil tijdelijk de uitbating in handen nemen tot er een nieuwe exploitant is gevonden. En zo komt het uiteindelijk toch weer allemaal goed in Sint-Truiden...