Nieuws Limburg Nooit gezien: ontslagen personeel leidt opvolgers op

Nooit gezien: ontslagen personeel leidt opvolgers op

Nooit gezien: ontslagen personeel leidt opvolgers op

Eind februari deelde de Duitse eigenaar van Airflo Europe in Overpelt de intentie tot collectief ontslag mee. Ondanks de goede resultaten zal de volledige productie van de fabrikant van stofzuigerzakken worden overgeheveld naar de Duitse vestiging van Wolf PVG in Spenge.

Inmiddels hebben de vakbonden met de Duitsers, die o.a. ook de koffiefilters van Melitta maken, een sociaal akkoord bereikt over het ontslag van de dertig werknemers. Opmerkelijk is echter dat de Duitse werknemers van het zusterbedrijf, die de productie uit Overpelt zullen overnemen, nog eerst door de ontslagen medewerkers in Overpelt zullen opgeleid worden.

“Er worden premies toegekend van 5.000 tot 15.000 euro afhankelijk van de anciënniteit,” zegt ABVV-secretaris Alex Vandereycken. “De onderhandelingen waren niet eenvoudig omdat wij zelf weinig te bieden hadden. Einde mei gaat het bedrijf sowieso dicht en omdat er nog voorraad genoeg is, heeft een staking weinig zin. Het enige dat onze werknemers in de schaal kunnen werpen, is de kennis van de machines. Daarom is in het sociaal plan opgenomen dat de Duitse arbeiders die de productie overnemen, eerst nog een opleiding krijgen in Overpelt.”

Het is omdat de Limburgse werknemers toegeven aan die bizarre constructie dat de Duitse directie over de brug wil komen met de premies. “Geen evidente keuze, maar voor iedereen een voordeel,” vindt de vakbondsman.

De werknemers in Overpelt worden ook begeleid in de zoektocht naar een nieuwe baan.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Pelt, Westerlo
Pelt

Niels Lagrange gaat bistro runnen

Racepiloot Niels Lagrange staat voor een stevige carrièrewending. Samen met zijn vriendin Romy investeert hij in een pop-up bistro, waarin… Lees meer