Nooit vertoond: grote maquette rolt gewoon uit de printer

3D-maquette Cr3doHet is gebeurd: de grootste 3D-maquette van België staat momenteel te pronken in Hasselt. Het gaat om een schaalmodel van de Corda Campus, dat werd ontwikkeld door één van de bewoners: het veelbelovende Cr3do.

“De kracht van de maquette van Corda Campus, schuilt in het dynamisch karakter ervan,” zegt Jens Raskin, CEO van Cr3do. “De maquette is modulair opgebouwd en opgedeeld in een aantal eilanden. Van zodra er aanpassingen nodig zijn of elementen aan de maquette moeten worden toegevoegd, volstaat het om het betreffende eiland uit de maquette te lichten, aan te passen en nadien terug te plaatsen. Had Corda Campus voor een traditionele maquette gekozen, dan hadden we meteen hun 5-jaar masterplan moeten uitvoeren.”

Klant Corda Campus is heel tevreden met het resultaat. “We hebben bewust gekozen voor 3D-technologie in de plaats van traditionele maquettebouw, aangezien we staan voor technologie en innovatie,” zegt Raf Degens, algemeen directeur van Corda Campus.
“Bovendien willen we de bedrijven op onze campus zo goed mogelijk ondersteunen. De maquette wordt een blikvanger op de site en zal onder meer gebruikt worden tijdens de Corda Experience, een rondleiding op de campus, die vanaf oktober van start gaat. De maquette wordt ingezet om bezoekers wegwijs te maken. Zodra de campus uitbreidt, doet de maquette dat ook en blijft alles netjes up-to-date.”