Nieuws Limburg Noord-Limburgers verkopen boîte aan chemiereus

Noord-Limburgers verkopen boîte aan chemiereus

Noord-Limburgers verkopen boîte aan chemiereus

Neerpeltenaar Kristof Mertens (39) en Lommelaar Bart Kemps (40), beiden gedoctoreerde bio-ingenieurs, hebben hun bedrijf Porphyrio verkocht aan het Duitse Evonik. De hoofdsponsor van Borussia Dortmund wil de Limburgse ondernemers wel aan boord houden om de activiteiten in België verder uit te bouwen.

Porphyrio werd opgericht in 2013 met als hoofdactiviteit de ontwikkeling van software voor de analyse van big data in de pluimveehouderij. Door de toepassing kunnen kippenboeren gegevens ontvangen over wat en hoeveel de dieren eten en drinken, hoeveel eieren ze leggen, hoeveel hun gewicht bedraagt, enzovoort. De spin-off van de KULeuven is in deze sector uitgegroeid tot een wereldspeler, met duizenden klanten over de hele wereld.

Het succes is Evonik niet ontgaan en leidde nu dus tot een overname. In de communicatie legt de Duitse chemiereus (omzet 14,4 miljard euro) uit dat de gegevens van Porphyrio nu kunnen gekoppeld worden aan de juiste dierenvoeding, die gemaakt wordt met chemicaliën van… Evonik.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.