dronematrix drone

Noren kopen alle aandelen van Dronematrix

Twee jaar nadat de beursgenoteerde groep Nordic Unmanned 55% in handen kreeg van het Hasseltse Dronematrix, hebben de Noren nu ook versneld de rest van het Limburgse bedrijf gekocht.

DroneMatrix is een bouwer van autonome drones en toebehoren, opgericht door de Hasseltse familie Vanwelkenhuyzen. Hun succesverhaal kwam internationaal op de radar, wat in mei 2022 leidde tot de intrede van het Noorse Nordic Unmanned in het kapitaal. De beursgenoteerde multinational is wereldwijd marktleider in industriële dronetoepassingen en wilde in 2022 vooral de expertise van Dronematrix meenemen op internationale schaal. Er werd destijds een calloptie afgesproken die in 2025 zou leiden tot overname van de resterende 45 procent. Maar, omdat DroneMatrix nu een hogere waardering kreeg, kwamen CEO Lander Vanwelkenhuyzen en de Noren overeen om vervroegd de resterende aandelen over te nemen. Er wordt betaald met cash én aandelen, zo weet De Tijd.

De beursgenoteerde groep wil nu DroneMatrix internationaal doen doorgroeien, te beginnen met de uitbreiding van het team, dat vandaag uit 14 mensen bestaat.