Nieuws Limburg Nu al 200 nieuwe jobs in de buik van Stayen

Nu al 200 nieuwe jobs in de buik van Stayen

Nu al 200 nieuwe jobs in de buik van Stayen

Een jaar na de start van het commerciële centrum in de gebouwen van STVV zijn daar al 200 mensen aan de slag. Dat heeft voorzitter Roland Duchâtelet gisteren gezegd. In 2011 start bovendien de bouw van de derde fase van het stadion, goed voor een investering van 25 miljoen. Op een klein jaar tijd zijn er in de bedrijven die zich in de gebouwen van STVV hebben gevestigd, ruim 200 banen gecreëerd. “Veel stadions worden slecht benut”, vindt STVV-voorzitter Roland Duchâtelet. Stayen bewijst dat het anders kan. Ruim een jaar na de start is het stadion een belangrijke economische pool geworden met winkels en horeca, het grootste hotel van de streek en een belangrijke aanwezigheid van call centers.” STVV-voorzitter Roland Duchâtelet maakt graag de vergelijking met het industrieterrein van Brustem. “Op het industrieterrein van Brustem werkt, ongeveer tien jaar nadat het startschot gegeven werd, een 300-tal mensen.” Roland Duchâtelet kondigde gisteren ook aan dat de werken aan de derde fase van het vernieuwde stadion in 2011 van start zullen gaan om in 2013 klaar te zijn. Bij de bouw van de tweede fase was een investering gemoeid van 15 miljoen euro. De derde fase zal 25 tot 30 miljoen euro kosten en omvat naast een nieuwe tribune ook winkels en kantoren.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming

Gerelateerde berichten

Hasselt
Hasselt

Klussers kabbelen door de crisis

Kluster, een Limburgs platform dat handige Harry's in contact brengt met particulieren, is geselecteerd voor Birdhouse Accelerator, een programma dat… Lees meer

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.