Nieuws Limburg Officenter door overname van 9 naar 16 vestigingen

Officenter door overname van 9 naar 16 vestigingen

stijn meuris mobiliteit

Officenter door overname van 9 naar 16 vestigingen

De Limburgse groep Officenter, aangevuurd door Koen Batsleer en Christa Jouck, heeft de nv Bedrijvencentra Limburg overgenomen. Die bevat 7 businesscentra (BC’s) met in totaal 12.000 m2 kantoorruimte en ateliers. Officenter zal bovenop de aankoop, 4,2 miljoen euro investeren om de gebouwen in Genk, Beringen, Pelt en Sint-Truiden om te vormen tot moderne businesscentra in de ‘Officenter-style’. De andere BC’s in Hasselt, Tongeren en Maasmechelen worden in afwachting van een beter zicht op de mogelijkheden, minimaal gepimpt.

Wat 10 jaar geleden in Hasselt begon als een initiatief van 7 JCI-vrienden, is vandaag een succesverhaal van 9 moderne, multifunctionele en vooral flexibele vestigingsplaatsen voor maar liefst 904 bedrijven. De kantoren van de Officenters beslaan in totaal 33.350 m2, bieden werk aan 51 eigen medewerkers en zijn eigendom van een 130-tal investeerders. Het is via een attractieve all-in formule met uitgebreide dienstverlening, permanente investeringen in de infrastructuur en de flexibiliteit van de huuropties in de regionaal verspreide locaties, dat hoofdaandeelhouders Christa Jouck en Koen Batsleer een quasi maximale bezettingsgraad bereiken. “Uit ons klantentevredenheidsonderzoek blijkt bovendien dat onze inspanningen rond community-building en sociaal engagement erg gewaardeerd worden”, zegt Christa Jouck. “Daardoor is de retentiegraad van onze huurders erg hoog en hebben we geen agressieve commerciële aanpak nodig.”

Geen crisis door corona
Covid-19 heeft daar weinig verandering in gebracht. “We hebben bij de uitbraak van de crisis een paar procenten verloren door klanten die van thuis uit zijn gaan werken, maar gaandeweg heeft zich dat gecompenseerd met andere klanten die elders te groot zaten en bij ons flexibel willen inspelen op wat de toekomst brengt. Anderen zijn naar ons gekomen omdat hun verhuurder weigert flexibel te zijn en nog anderen die thuis niet de rust vinden om te werken, huren nu bij Officenter. Deze tendens, en ook de algemene populariteit van flexibele werkplaatsen, zal zich onverminderd voortzetten.”

Wie doet mee?

En dus breidt Officenter verder uit. In december zal in Zaventem de negende vestiging van de groep openen. De verbouwingswerken starten daar eerstdaags. Bijkomend zullen er in Limburg 7 businesscentra onder de vlag van Officenter gaan varen. “We hebben na vele jaren van onderhandelen de nv Bedrijvencentra Limburg overgenomen”, vertelt Christa Jouck. “Het gaat om kantoren en ateliers die we als een mooie, lokale aanvulling in ons aanbod beschouwen. De centra in Genk, Beringen, Sint-Truiden en Pelt gaan we heel grondig renoveren (investering van 4,2 miljoen) tot moderne Officenter Hubs. Ze vormen voor onze klanten lokale ankerpunten in het ruime netwerk van de grotere Officenter-vestigingen. Ideaal voor ‘rural co-working’. Net zoals in al onze andere vestigingen zoeken we naar lokale ondernemers die mee willen investeren in deze projecten en als plaatselijke ambassadeurs de community op gang brengen.”

Van de BC’s in Maasmechelen, Hasselt en Tongeren worden Officenter Ateliers gemaakt. De focus hier ligt op productie- en opslagcapaciteit. “Het potentieel van deze locaties en de toekomstplannen zullen in een latere fase duidelijk worden”, weet Koen Batsleer.

Daarmee zit Officenter nu aan 16 vestigingen. “Met deze schaalgrootte zijn we vandaag nummer 2 in België (na Regus, dat ook de komst naar Limburg heeft aangekondigd). We hebben onze eigenzinnige formule goed in de vingers en geloven rotsvast in de verdere groeimarge”, stelt Christa Jouck. “Met de kleinere businesscentra die erbij komen wordt ons netwerk fijnmaziger en spelen we nog meer in op de wensen van onze klanten. Wat dat is ons enige ijkingspunt en wat ons betreft, dé sleutel tot het succes…”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Lummen, Maasmechelen
Lummen

ZDP neemt bedrijf van Tony Kuypers over

Zolderse Dakprojecten (ZDP), het bedrijf van zaakvoerder Kristoff Wienen, heeft in Maasmechelen sectorgenoot Tony Kuypers overgenomen. "Hiermee breiden we onze… Lees meer

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Lummen, Maasmechelen
Lummen

ZDP neemt bedrijf van Tony Kuypers over

Zolderse Dakprojecten (ZDP), het bedrijf van zaakvoerder Kristoff Wienen, heeft in Maasmechelen sectorgenoot Tony Kuypers overgenomen. "Hiermee breiden we onze… Lees meer