ofctr hasselt HFB

Officenter waakt over welzijn telewerkers

Wie werkt van thuis of van op een flexibele werkplek heeft doorgaans weinig impulsen om er een gezonde levensstijl op na te houden. Daarom hebben Christa Jouck en Zoubida Barka beslist om een programma op te zetten rond thema's als mentaal welbevinden, beweging, voeding, slaap, digital detox en rookstop.

De Energy Experience Day was donderdag de kick-off van het project in Officenter Hasselt. Ook in de andere Officenters ten velde zal worden gestart met een begeleidingsprogramma rond gezond en vitaal (tele)werken. Officenter doet hiervoor een beroep op partners als Ready2Improve, het Vlaams Instituut Gezond Leven, Digital Detox, Sleepcompass en het Agentschap Zorg en Gezondheid.

Samen zorgen ze ervoor dat professionals op een ludieke manier bewust gemaakt worden van het belang van een gezonde levensstijl. Elke deelnemer kan zijn eigen uitdagingen bespreken met een coach, alsook een digitaal coachingtraject naar keuze volgen om zo aan het eigen welzijn te werken. De focus ligt op topics als mentaal welbevinden, beweging, voeding, slaap, digital detox en rookstop. Er worden allerlei challenges vooropgesteld, zodat individueel, maar ook in groep, de gewenste doelstellingen kunnen behaald worden.

Meer info via deze link.