Olympia bouwt verder aan recreatietempel

Het sport- en recreatiecomplex Olympia aan de Kuringersteenweg in Hasselt oogt fitter dan ooit. Met een investering van 1,5 miljoen euro hoopt Olympia gewapend te zijn voor de komende decennia. “We zijn hier gestart in 1986 en sinds 1997 hebben we eigenlijk nog nauwelijks aanpassingen gedaan,” vertellen zaakvoerders Jan Severy en Jan Larosse. “Nu hebben 1.100 m² extra sportruimte, verdeeld over twee verdiepingen toegevoegd. Ook de klimzaal is met 300 m² uitgebreid. Dagelijks komen hier gemiddeld 800 mensen over de vloer, daar doen we het voor.” De werken werden uitgevoerd door bouwbedrijf Mathieu Gijbels (Opglabbeek).

olympia hasseltNog nieuw zijn de yogazalen, een compleet uitgeruste kinépraktijk, luxueuze groepskleedkamers en privékleedkamers met sauna en infra roodcabines. “We waren in 1986 al trendsetter toen we sport en recreatie onder één dak samenbrachten. Die positie willen we blijven behouden,” zeggen de zaakvoerders.

De investering is goed voor vijf extra banen bij het Hasselts sport- en fitnesscentrum. Er werken nu 40 mensen bij Olympia. (DJ)