Olympiërs uit 8 landen kiezen in Rio voor Bioracer

Kledingfabrikant Bioracer uit Tessenderlo is al een heel tijdje hofleverancier voor de Belgische wielrenners. Als op 5 augustus de Olympische Spelen van start gaan, zullen niet alleen de Belgen, maar ook deelnemers van 7 andere landen sportkledij van het Looise bedrijf dragen.

bioracer belgiumBioracer is 1 van de 9 Belgische ondernemingen die producten en diensten mogen leveren op de Olympische Spelen. Van die economische delegatie is Bioracer dé grote slokop. Bioracer levert de wedstrijduitrusting voor de Belgische wielerteams, voor die van Duitsland, Nederland, Rusland, Wit-Rusland, Zuid-Korea, Griekenland en Luxemburg. Daarenboven zullen ook de Belgische atleten in de triatlon en kanovaren in een plunje van Bioracer een gooi naar edelmetaal doen.

“Wij sinds jaar en dag al hofleverancier van de Belgische, Nederlandse en Duitse wielerploegen, en van een aantal individuele atleten,” zegt Stijn Bamps van Bioracer. “In vele wedstrijden kunnen een paar honderdsten van een seconde het verschil maken. Vele nationale sportbonden zijn voor hun subsidies afhankelijk van de resultaten van hun atleten. Daarom zweren ze bij de snelste kledij. En die hebben wij. Dat bewijzen tests in de windtunnel.”

De basis van het succes is de innovatiekracht van het bedrijf. “Die heeft ons in staat gesteld om voor elke atleet een pak op maat te maken,” legt Stijn Bamps uit. “Letterlijk. De atleten komen naar hier om uitgebreid opgemeten te worden. Met die maten gaan onze designers en ingenieurs aan de slag. Een aantal weken later wordt bij de atleet thuis zijn hoogstpersoonlijke pak afgeleverd.”

Die strategie legt het bedrijf uit Tessenderlo alvast geen windeieren. Voor het lopende boekjaar (dat eindigt op 30 september) mikt Bioracer op een groepsomzet van 19 miljoen euro, een stijging met alweer 18% vergeleken met de 16,1 miljoen van boekjaar 2015.

Niet in de lijst van de 9 Belgische leveranciers, maar wel degelijk aanwezig in Rio, is sportfietsenfabrikant Ridley uit Beringen. “Het is voor ons merk een droom om daar aanwezig te zijn," zegt Thibaut Norga van Ridley. "Alle Belgen zullen op de piste met een speciaal ontwikkelde Ridley Arena TT aantreden. Op de weg zullen de renners uit de stal Lotto-Soudal alvast hun Ridley kunnen meenemen.” Limburger Tim Wellens maakt volgens insiders een goede kans om daar bij te horen...