rudi-donckers

Ondernemende festivalorganisator failliet verklaard

Bij de falingen die donderdag werden uitgesproken, staat ook Rudi Donckers. De Hamontse zakenman legde zelf de boeken neer. De beslissing volgt in de nasleep van het faliekant afgelopen festival Eurorock, dat hij in 2015 organiseerde in Neerpelt. Naar eigen zeggen werd er toen 80.000 euro gestolen uit zijn kantoor, waardoor een aantal groepen en andere leveranciers niet meer konden betaald worden. Uiteindelijk werd er een put gemaakt van zo'n 200.000 euro, die Donckers geleidelijk aan wou dempen.

rudi-donckersRudi Donckers is verpleegkundige van opleiding. Al op jonge leeftijd werd hij ondernemer, een carrière die met ups & downs verliep. Hij richtte onder meer een rusthuis op, startte een koffiezaak, organiseerde meerdere events en was actief in de wielersponsoring. Donckers was bij de jongste verkiezingen ook kandidaat voor de sp.a in Hamont-Achel. Zijn koffiebar in het centrum van Neerpelt werd vorige maand gesloten. Tot op heden is hij actief in de koffiehandel en leidt hij jong talent op, maar hij gaat naar eigen zeggen nu op zoek naar een job in loondienst.

Voor alle duidelijkheid: het koffiemerk Donckers Koffie is niet failliet. Die activiteiten werden vorig jaar volledig overgenomen door de Lommelse ondernemer Bart Bosmans (Barbosa). Hij heeft de ambitie om de unieke samenstelling van Donckers Koffie verder te introduceren in (onder meer) het horecalandschap.