benjo borzee

Ondernemer Benny Borzée overleden op 54-jarige leeftijd

Benny Borzée, zaakvoerder van textielgroothandel Benjo in Hasselt, is op 13 maart overleden. Sinds hij vorig jaar de diagnose van kanker kreeg, heeft hij zich volledig toegelegd op de overdracht van het familiebedrijf aan zijn zoon Jiri.

Benjo is een gekende groothandel in textiel, die destijds werd opricht door Michel Borzée en Mariette Vanspauwen. Toen zij in 2015 en 2016 overleden, nam zoon Benny het bedrijf helemaal in handen. “Hij heeft met veel daadkracht het levenswerk van zijn ouders verdergezet”, vertelt zijn echtgenote Machteld Costermans. “Hij kon erg goed mensen inschatten en wist intuïtief de beste beslissingen te nemen voor het bedrijf. Daarenboven was hij een warme persoonlijkheid, zowel zakelijk als privé.”

Midden vorig jaar, op 54-jarige leeftijd werd echter kanker vastgesteld bij Benny. “Hij heeft de moed nooit laten zakken en is tegen de ziekte blijven vechten”, aldus nog zijn echtgenote. “De behandelingen leken de goede kant uit te gaan, maar soms kan je de strijd niet winnen. Benny heeft de afgelopen maanden alles gedaan om het bedrijf in de beste omstandigheden te kunnen doorgeven aan zijn zoon Jiri. De wijze levenslessen en de steun van het sterke team, zullen er zeker voor zorgen dat Jiri de zaak verder kan uitbouwen. Zijn jonge leeftijd (26) zal gezien de warmte en solidariteit van de Limburgse ondernemers in zijn netwerk, geen belemmering zijn om verder te groeien.”

De afscheidsplechtigheid voor Benny Borzée vindt zaterdag 23 maart plaats in de kerk van Kiewit. De redactie biedt de familie, personeel en zakenrelaties van Benjo haar blijk van medeleven aan.