Gert STulens

Ondernemer Gert Stulens overleden

In Hasselt is ondernemer Gert Stulens zopas overleden. Hij werd 73 jaar. Stulens is een gekende naam in heel Limburg en ver daarbuiten. Het bedrijf was decennia lang toonaangevend in kantoorinrichting, kantoormachines (vooral kopieerapparaten) en multimediatoepassingen. Zowel ondernemingen als overheidsinstellingen waren er klant.

Gert Stulens nam de zaak over van zijn vader Jan, die in 1953 in de Hasseltse binnenstad startte als filiaalhouder van het Brusselse Tondelier. Gert bouwde de zaak uit tot een grote speler die zowel de lokale KMO als multinationals buiten de provinciegrenzen wist te bedienen. In 1992 verhuisde Stulens Kantoorinrichting naar de hoek van Gouverneur Roppesingel en de Luikersteenweg in Hasselt. In 1995 stapte met Birgit Stulens de derde generatie in de traditierijke onderneming. Zij nam in 2010 het roer over van Gert, die het van dan af een beetje kalmer aan ging doen. Hij stelde zijn kennis en ervaring wel nog ter beschikking als consultant. In 2016 werd Stulens overgenomen door Puur Office, nadat de markt onder druk van internationale concurrentie totaal was veranderd.

Gert Stulens wordt herinnerd als een rasechte ondernemer met een groot netwerk. Hij ging recht door zee en sloot innovatie in de armen om zijn bedrijf te laten groeien. Hij was tevens een fervent lid van Rotary Hasselt.

De redactie biedt de familie Stulens een oprechte blijk van medeleven aan.