jules-essers1-1

Ondernemer Jules Essers (Pami) overleden

Jules Essers, die na een lange carrière bij het tranportbedrijf van zijn vader H. Essers, in 1992 samen met zijn zonen Hendrik en Lode het meubelbedrijf Pami in Overpelt overnam, is zaterdag op 76-jarige leeftijd in Leuven overleden na een slepende ziekte.

Jules Essers kreeg samen met zijn broer Noël al op vrij jonge leeftijd het transportbedrijf in handen dat hun vader Henri in 1928 had opgestart. Samen bouwden zij de onderneming uit tot een nationale speler. Begin jaren '90 scheidden de wegen van de broers Essers, en zette Noël de transport- en distributieactiviteiten alleen verder. Jules keek even de kat uit de boom en kocht begin jaren '90 de noodlijdende kantoormeubelproducent Pami op. Ook zijn zonen Hendrik (ondervoorzitter Voka-Kamer van Koophandel Limburg) en Lode, (ere-voorzitter VKW Limburg), stapten mee in het management van Pami. Op korte termijn groeide ook dat bedrijf uit tot de marktleider in de sector, zeker na de overname van het Luikse TDS in 2009.

Gelijktijdig met zijn zakelijke activiteiten, was Jules Essers ook politiek actief. Hij zetelde onder meer als provincieraadslid en gemeenteraadslid in Hechtel-Eksel voor de VLD. Hij ontving ook het ereteken van Ridder in de Leopoldorde. Na zijn actieve carrière was Jules Essers nog betrokken bij onder meer de seniorenwerking van VKW-Limburg. Hij speelde bovendien ook als business angel in op zakelijke opportuniteiten, zoals toen hij Rik Vandersanden van De Barrier een tijdje ter hulp schoot.

De redactie biedt de familie Essers haar oprecht medeleven aan.