Ondernemer neemt voortouw in instituut voor levenslang leren

Ondernemer Eline Grouwels, onder meer gekend van haar opleidings- en adviesbureau Umital, start op 15 mei als nieuwe directeur van PXL-NeXt, het opleidingscentrum dat verdieping biedt aan professionals en congresinfrastructuur ter beschikking stelt van partners. Ze gaat er een programma aansturen dat maatwerk biedt voor levenslang leren ten behoeve van het werkveld. "Deze stap voelt een beetje als thuiskomen", zegt de nieuwe directeur.

Eline Grouwels heeft een schat aan ervaring opgebouwd in de opleidingswereld en heeft een duidelijke visie waar ze met PXL-NeXT naartoe wil. "Wat we gaan doen is levenslang leren stimuleren door kwaliteitsvolle en pragmatische opleidingen aan te bieden en tegelijkertijd flexibel in te spelen op de concrete vormingsbehoeften van bedrijven. We stellen tevens onze state-of the art infrastructuur en top-class catering ter beschikking van organisaties en bedrijven voor legio activiteiten: van teambuildings tot grote internationale congressen."

De nieuwe directeur komt als het ware een beetje thuis bij PXL-NeXT: "Eerder in mijn carrière had ik bij Hogeschool PXL al het beste van mezelf gegeven als stafmedewerker Onderwijs en als studentenbegeleider. De PXL is een grote en toch hechte, zeer diverse, multidisciplinaire gemeenschap die weet waar ze mee bezig is. Het voelt aan als een tweede familie. Thuiskomen dus, inderdaad…"