Nieuws Limburg Ondernemer ontvlucht celstraf na frauduleus faillissement

Ondernemer ontvlucht celstraf na frauduleus faillissement

Ondernemer ontvlucht celstraf na frauduleus faillissement

Een ondernemer uit Beringen, die in Galerij De Ware Vrienden in Hasselt een gsm-winkel uitbaatte, is veroordeeld tot een celstraf van 30 maanden. De man van Turkse origine had hier een financiële put gemaakt van miljoenen, waaronder 1,7 miljoen door BTW-fraude. Volgens de procureur is de ondernemer inmiddels naar Turkije gevlucht om daar een nieuw leven op te bouwen.

De man was in het verleden allerminst een onbesproken figuur. Het parket stelde zich grote vragen bij de omzet van 8 miljoen euro die hij tussen 2013 en 2016 met zijn commerciële activiteiten bij bvba Phonestore wist te boeken. Het deed vragen rijzen over de legale herkomst van die bedragen. In oktober 2016 werd het bedrijf failliet verklaard. Curator Berben trof er een administratieve knoeiboel aan. Zo was er geen enkel spoor van enige boekhouding.

De ondernemer had zijn geschiedenis niet mee. Zo werd hij in 2019 nog veroordeeld tot één jaar cel voor heling in het dossier rond de frauderende notaris Marc S. uit Houthalen-Helchteren.

Intussen is de man al een tijdje geleden naar Turkije getrokken, ondanks de financiële put van twee miljoen euro die hij in de Hasseltse galerij achterliet. “Pogingen om beklaagde te verhoren zijn mislukt”, aldus de procureur in Het Belang van Limburg. “Maar hij heeft wel in Turkije een nieuw leven opgebouwd met gelden van hier…”

De rechtbank legde de uitgeweken Beringenaar een straf van 30 maanden cel op, waarvan de helft effectief. Intussen is beslag gelegd op een handelspand met twee appartementen in Leopoldsburg (vroeger ook van Phonestore) en is ook de winkel in Hasselt geblokkeerd.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.