Ondernemer schrijft boek voor… Nederlanders op EK!

Armand Vliegen

Nederbelg Armand Vliegen, zaakvoerder van Grenslandmedia, dacht als Frankrijkkenner onze Noorderburen even wegwijs te maken doorheen het land van wijn en stokbrood. Het Oranjelegioen zou daar, op hun triomftocht naar de Europese beker, ook wel wat bezienswaardigheden willen ontdekken, dacht Armand. En daar heeft hij een boekje over geschreven, getiteld: '100 en 11 tours door France, Vliegen over Frankrijk'. Nou, pakte dat even anders uit, want zoals u weet hebben Jaap en Kees het niet gered voor dat EK volgend jaar. En dus zat Armand Vliegen met een klein probleem. Of toch niet?

"Risicospreiding is een van de zes voordelen die gekoppeld zijn aan grenzeloos ondernemen," countert Armand Vliegen de vraag lachend. "Dat Oranje het mogelijk niet zou halen, en de Rode Duivels wel, was ingecalculeerd. De Nederlanders zijn nu van ondergeschikt belang, want de verhalen, tips en anekdotes zijn ook bestemd voor de Belgische supporters die straks het EK gaan bezoeken. Bovendien is het concept zo opgevat dat je niet eens van voetbal moet houden om van het boekje te kunnen genieten. De beschrijvingen van de EK-steden, hotels en restaurants zijn voor alle toeristen van nut."

En Armand Vliegen besluit: "Ik ben er zeker van: er zullen beslist nog veel Nederlanders naar Frankrijk gaan en daarvoor België supporteren!" Ober, twee sju de ranche, sil voe plee!