koen hendrix bloemisterij peer (Foto: GVB)

Ondernemer uit Peer (53) overleden na val door het dak

Koen Hendrix, die samen met zijn broer Peter het familiebedrijf Bloemisterij Hendrix in Peer runt, is maandag bij een tragisch ongeval om het leven gekomen. Hij viel door het dak van een serre. Zijn naaste omgeving en de zakelijke contacten reageren erg aangeslagen.

Bloemisterij Hendrix werd ruim een halve eeuw geleden gestart door Albert Hendrix en Catho Lemmens. Eerst was het een groot- en kleinhandel in groenten en sierteeltproducten. Na een tijdje werd overgeschakeld op groothandel van sierteelt. In 1990 namen de zonen Koen en Peter de bedrijfsleiding in handen. De bloemisterij is onder meer gespecialiseerd in geraniums, chrysanten, viooltjes en lavendel.

Een arbeidsongeval, maandag tussen 6 en 7 uur 's morgens, is fataal afgelopen voor de 53-jarige Koen Hendrix. Hij viel door het dak van een serre en kwam slecht neer. Er kon geen hulp meer baten.

De hele buurt, kennissenkring en zakelijke relaties reageren geschokt op het voorval. Het slachtoffer is gekend als een joviale, harde werker met het hart op de juiste plaats. "Een warme en eerlijke persoonlijkheid die graag hielp waar hij kon", zo getuigen de nabestaanden in Het Belang van Limburg.

Namens de redactie bieden wij de familie, kennissen en andere betrokken ons medeleven aan.

M.M/GVB.