Mike Hahn

Ondernemer van 21 richt al derde bedrijf op

PXL-student Elektromechanica Mike Hahn (21) is een naam om te onthouden in ondernemerskringen. De jonge zaakvoerder mag zich momenteel de grootste Belgische invoerder van 3D-printers noemen en reist de wereld rond voor de marketing in het F1-circuit.

“Het eerste wat ik deed toen ik 18 werd? Mijn eerste zaak oprichten”, steekt Mike Hahn (21) van wal. “Mijn doel was om een bedrijf groot te trekken met een startkapitaal van … 100 euro. Dat is met Alphahouse aardig gelukt. De eerste producten die we verkochten waren magnetische oplaadkabels, die we hadden ontworpen in samenwerking met een Chinees bedrijf. Uiteindelijk groeiden we -met ups en down- uit tot de grootste erkende Belgische verdeler van 3D-printers. Ik ben dus zeer tevreden met waar we nu staan, maar ik houd de onderneming voorlopig op huidige grootte. Waarom? Om het te kunnen combineren met mijn studentenleven en andere hobby’s. (lacht)”

Mike Hahn is intussen ook actief in de Formule 1. Weldra reist hij naar de GP van Abu Dhabi om de marketingactiviteiten te ondersteunen. “Als hoofdingenieur van de marketing word ik vaak meegevraagd naar evenementen om sensoren te plaatsen, de cijfers on site te analyseren, en ze mee te delen aan de sponsors”, zegt hij. “Een totaal andere, maar zeker zo plezante business. Zo krijg ik ook nog iets van de wereld te zien.”

Ondertussen is Hahn nog met een derde project bezig. “We zijn momenteel de research aan het doen om metaal te printen voor de automotive-sector. In 2022 wil ik een onderneming oprichten waar je auto-onderdelen kan laten maken die 3D-geprint zijn door middel van scans of tekeningen.” De jonge ondernemer wil alvast zijn ervaringen als student-ondernemer delen met andere ambitieuze leeftijdsgenoten. “Een dag waarin je niets bijleert, is een verloren dag”, zegt hij. “Vandaar dat ik ook zoveel mogelijk naar school ga. In de lessen aan de PXL ontdek ik telkens weer dingen om in mijn ondernemingen toe te passen. En op de schaarse dagen dat er leerstof wordt herhaald, ben ik er vooral voor de gezelligheid”, besluit Mike.