Gert-Bervoets-300×300

Ondernemer van het Jaar: genomineerde Essers

In de zoektocht naar de Limburgse Ondernemer van het Jaar, zijn we aanbeland bij finalist H.Essers uit Genk. Misschien gaan Hilde Essers en CEO Gert Bervoets volgende dinsdag met de ereprijs aan de haal?

De Genkse logistieke groep H.Essers voorstellen is niet meer nodig. Het familiebedrijf van de derde generatie is uitgegroeid tot een van de toonaangevende logistieke spelers in Europa, met hoofdkwartier in Genk en een tweede uitvalsbasis in Roemenië. CEO Gert Bervoets ziet het bedrijf in de toekomst evolueren naar een dienstverlener die de toelevering van bedrijven helemaal beheert, en er een deel zelf van uitvoert. “Dat noemen wij de controletoren,” zegt Bervoets.

Gert-Bervoets-300x300-1Bos of geen bos, H.Essers is niet van plan om de toekomststrategie daardoor op de helling te laten zetten. Het bedrijf heeft zich gaandeweg toegelegd op de logistiek van bedrijven in drie sectoren: farma & healthcare, chemie en ‘high security’ (hoogwaardige en diefstalgevoelige goederen). “De grootste groei zit bij onze bestaande klanten. Wij gaan hen goed volgen met al hun activiteiten in de wereld. Gaan zij naar bijvoorbeeld Zuid-Amerika, dan gaan wij mee. Het is dankzij het ondernemerschap van onze eigen mensen dat we onze klanten van nabij kunnen volgen en met hen meedenken.”

Dat betekent dat H.Essers zijn focus ook buiten Europa zal moeten verleggen. “Wij zijn nu nog te afhankelijk van Europa. We zetten nu al stappen in de richting van andere continenten. Die internationale groei zal uiteraard ook Limburg ten goede komen. Groeien wij in het buitenland, dan groeien wij ook in Limburg.”

Met in totaal 5.400 mensen in dienst, van wie ongeveer 1.800 in Limburg, is H. Essers uitgegroeid tot de grootste privéwerkgever van Limburg.