Nieuws Limburg Ondernemer, wijnbouwer en kasteelheer overleden

Ondernemer, wijnbouwer en kasteelheer overleden

Ondernemer, wijnbouwer en kasteelheer overleden

Jaap van Rennes, eigenaar van Wijnkasteel Genoelselderen, is zopas overleden. Dat meldt zijn zoon Geurt. De ondernemer van Nederlandse origine werd 84 jaar.

Van Rennes was een zakenman die in Nederland zijn fortuin vergaarde met een horeca-groothandel. Nadien vestigde hij zich in Genoelselderen, een deelgemeente van Riemst. Hij kocht er het kasteel en ging druiven verbouwen op de omliggende landbouwgronden. Samen met zijn dochter Joyce groeide het wijndomein uit tot het grootste van België, met een oppervlakte van 24 hectare.

De producten die van Rennes afleverde, waren van topkwaliteit. De Chardonnay die hij er maakte, wordt geserveerd in toprestaurants. De ondernemer zal altijd herinnerd blijven als een goedlachse, openhartige persoonlijkheid. Hij stelde bijvoorbeeld zijn kasteel regelmatig open voor activiteiten en rondleidingen.

Jaap van Rennes overleed in het Vesalius-ziekenhuis in Tongeren, nadat hij al langer op de sukkel was met zijn gezondheid. Onze redactie biedt de familie haar medeleven aan.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.