Schermafbeelding 2023-10-16 om 18.45.22

Ondernemers brengen big bucks binnen voor jongeren met beperking

Vorige week werd een grote veiling georganiseerd van kunstwerken die door en voor jongeren met een beperking zijn gemaakt. Sympathisanten in de zaal, vooral ondernemers met het hart op de juiste plaats, deden een goed op op de vele pareltjes die aan bod kwamen.

[h]ARS is de naam van het kunstproject voor en door jongeren met een beperking. Hun originele werken werden vorige week in Diepenbeek geveild. De opbrengst gaat volledig naar de werking van Sint-Gerardus, dat ondersteuning biedt aan deze jongeren.

Veilingmeester Armand Schreurs was goed op dreef en wist -in zijn gekende stijl van enthousiasme en humor- het publiek warm te maken om fors te bieden. Ondernemers als Kristof Schiepers (Hands), Mieke Neven (Burocad), Jan Tuerlinckx (Tuerlinckx Tax Lawyers) en Sven Steemans van Allimex wisten de hand te leggen op bijzonder interessante kunstwerken, die eigenhandig werden geselecteerd door kunstkenners als Koen Vanmechelen, Sofie Van de Velde en Nele Bynens.

Vijftien van de kunstwerken zullen op een bijzondere manier aan het grote publiek worden getoond. Ze zullen worden geprint op personaliseerbare sweaters van het Limburgse modehuis JBC. Ook die opbrengst gaat volledig naar het goede doel.

De avond (die tevens werd opgeluisterd door muzikaal talent Emmy d'Arc) bracht uiteindelijk 19.000 euro op. Het kunstwerk "Hart" van Ellen werd voor een recordbedrag van maar liefst 3.600 euro verkocht. De opbrengst gaat integraal naar de jongeren van Sint-Gerardus.