Nieuws Limburg Ondernemers hekelen structuurenquête

Ondernemers hekelen structuurenquête

Ondernemers hekelen structuurenquête

De Limburgse ondernemers rukken zich elk jaar weer de haren uit het hoofd bij het invullen van de zogenaamde structuurenquête van de federale overheid. In die vragenlijst peilt de algemene directie Statistiek en Economische Informatie naar de structuur, activiteiten, werkgelegenheid, opbrengsten, kosten en investering van het afgelopen boekjaar. Het invullen van de enquête is niet enkel tijdrovend maar ook verplicht, op straffe van boete tot 10.000 euro. “Een aantal Limburgse ondernemers heeft al een proces-verbaal ontvangen voor het niet-invuleln van de enquête”, zegt gedelegeerd bestuurder Johann Leten van Voka Limburg.

Voka Limburg stelt voor om de structuurenqête af te schaffen en te integreren in de jaarrekening. “Administratieve vereenvoudiging is één van de grootste uitdagingen van dit land”, aldus nog Leten.

Johann Leten

Johann Leten

 

Reageer op dit bericht

Sector
Personen

Gerelateerde berichten

Sector
Personen

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.