Schermafbeelding 2023-09-25 om 10.30.00

Ondernemers kibbelen in kasteel over klimaat

Cynthia Reekmans is vrijdag in Alden Biesen de gastvrouw van Het Klimaatparlement, een professioneel event waarop een 100-tal CEO's en vrije beroepers zullen netwerken en brainstormen over de bijdrage die bedrijven kunnen leveren aan een beter klimaat.

"Als ondernemers zijn we vastbesloten om ons steentje bij te dragen aan de oplossing van het klimaatvraagstuk", zegt mede-organisator Koen Meuwissen. "Vandaar deze bijeenkomst, de eerste in Limburg. Het programma biedt niet alleen een uitstekende netwerkmogelijkheid, maar ook de kans om klimaatprojecten te ondersteunen en te helpen groeien door middel van samenwerking. De verwachtingen zijn hooggespannen, met zo'n 100 CEO's, ondernemers, wetenschappers en vrije beroepers die samenkomen om hun expertise te delen." Op de deelnemerslijst prijken bedrijven als APK Group, Bioterra, JTI, Jaga, Encon, CKS, Group Christoffels, Voka Limburg, POM Limburg, Vandersanden, Luminus, enzovoort.

"Ze krijgen tijdens het evenement vier klimaatgerelateerde projecten voorgeschoteld", legt Koen Meuwissen uit. "Er zal over gedebatteerd worden om ze te verbeteren en te ondersteunen. De initiatieven met het meeste potentieel zullen ook uitgebreid in de pers naar voor worden gebracht."

De pitches van vrijdag gaan onder meer over de valorisatie van gerooide appelbomen, milieuvriendelijke bouwtoepassingen voor dekvloeren, vloeimortels en schuimbeton, de circulaire verwerking van schapenwol en het inzamelen, zuiveren en omzetten van spoelwater in drinkbaar water.

Als attracties brengt Jaga zijn Experience Showroom mee, en stelt Wim Claes de eerste elektrische truck van Limburg voor. Deelnemen is gratis, maar een inschrijving is wel vereist. Wie snel is kan zich nog aanmelden via deze link.

Hierbij promotiefilmpje van het event van vorig jaar:

De website: https://klimaatparlement.be/limburg

Inschrijven kan ook via https://www.eventbrite.be/e/tickets-klimaat-parlement-2023-limburg-595891165517?aff=oddtdtcreator