Arnoud-300×300-1

“Ondernemers moeten straatkinderen worden”

Bilzenaar Arnoud Raskin is internationaal gekend als uitvinder en bezieler van de mobiele schooltjes, waarmee hij overal ter wereld onderwijs in primitieve vorm naar de straatkinderen brengt. Maar hij is ook ondernemer, want met Streetwize heeft hij een bedrijf opgericht in opleidingen, dat als doelstelling heeft om -los van alle subsidies en giften- geld te genereren voor zijn mobiele schooltjes. .

“Deze opleidingen zijn uniek omdat ze niet de klassieke benadering hebben van de bestaande trainingen,” zegt Arnoud Raskin. “Wij leren immers de basisvaardigheden om succesvol te ondernemen aan op een heel creatieve en efficiënte manier. Geen klassikale opstelling met flipcharts en powerpoints, maar hands-on doe-opdrachten. De thema’s zijn creativiteit, flexibiliteit, teamspirit en positivisme. Die zijn broodnodig in iedere organisatie. En toevallig of niet zijn dat de talenten waar straatkinderen juist het meest in uitblinken om iedere dag te overleven. Daarom gebruiken we hen als voorbeeld. Een unieke ervaring, waar grote bedrijven als Ikea, Deloitte of Hager heel sterk in geloven. Om ons Qfor-label te behalen hadden we een klantentevredenheid van 100%.”

Arnoud Raskin wil nu de Limburgse ondernemers uitdagen. “Tijdens een 4-daags event in september (oud mijngebouw van Waterschei) gaan we ondernemers de keiharde confrontatie laten aangaan met hun niveau van deze 4 ‘streetskills’. Tijdens deze Streetsleep zal hen op een spectaculaire manier een spiegel worden voorgehouden, die ze vast en zeker niet snel zullen vergeten.”

Om dit project toe te lichten en al een voorsmaakje te geven van de ingrijpende manier waarop Arnoud Raskin zijn opleidingen aanpakt, wordt een pittige infosessie georganiseerd op dinsdag 22 maart in C-Mine Genk. Alle info vindt u hier Een aanrader!