Nieuws Limburg "Ondernemers ook slachtoffer van Sabam"

"Ondernemers ook slachtoffer van Sabam"

"Ondernemers ook slachtoffer van Sabam"

Naar aanleiding van de één-uitzending Basta over de auteursrechtenvereniging Sabam, kwam er ook bij Voka–Kamer van Koophandel Limburg een hele reeks klachten binnen van ondernemers. Ook ondernemingen worden immers geviseerd voor onterechte inningen voor het verspreiden van muziek. “De telefoon stond hier roodgloeiend door oproepen van ondernemers die zich ergeren aan de vergoeding voor muziek op de werkvloer,” zegt Johann Leten. “Ondernemers zijn de eersten om te erkennen dat auteurs en uitvoerende artiesten recht hebben op een vergoeding voor hun creaties. Maar hoe Sabam deze wettelijke bepaling toepast, stuit ons echter tegen de borst.”

Zo zijn bijvoorbeeld ondernemingen met minder dan negen werknemers vrijgesteld van vergoeding, maar moet een truckchauffeur die muziek beluistert in zijn cabine, daar merkwaardig genoeg wel voor betalen. “Ook het toegepaste tarief is vaak een bron van ergernis aangezien er geen enkele transparantie is over de manier waarop dat tarief wordt vastgesteld. Uit de uitzending van Basta (van de Neveneffecten) blijkt dan weer dat er zelfs geïnd wordt als er helemaal geen rechten van toepassing zijn. Wij vragen Sabam om pragmatischer om te springen met de regels,” besluit Johann Leten.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Hasselt
Hasselt

Klussers kabbelen door de crisis

Kluster, een Limburgs platform dat handige Harry's in contact brengt met particulieren, is geselecteerd voor Birdhouse Accelerator, een programma dat… Lees meer

Sector
Onderneming
Personen

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.