voetbal krc op stayen

Ondernemers spelen derby op scherp van de snee

Appelmoes of smurfenvlaai: wat wordt het zaterdagavond na de derby STVV – KRC Genk? Een aantal Limburgse ondernemers willen het zekere voor het onzekere nemen en alvast de match van het voorprogramma winnen. Om 16 uur, dus 4,5 uur voor de aftrap op Stayen, nemen Genkse en Truiense bedrijfsleiders het tegen elkaar op in de eerste Voka Toerisme Limburg Cup.

Het sfeervolle opwarmertje, dat gratis kan bijgewoond worden, vloeit voort uit een samenwerking die wordt opgezet tussen de bedrijfswereld, Toerisme Limburg en de 2 clubs. Het is namelijk de bedoeling om bezoekende supporters iets langer hier te houden dan louter de match tegen Genk of Sint-Truiden. Toerisme Limburg zal hen een arrangement voorstellen, waarbij de voetbalfans kunnen genieten van de toeristische troeven en een overnachting in de streek.

Maar eerst dus de ondernemersmatch… Scheidsrechter van dienst is Johan Cuypers van Callant Verzekeringen. Hij zal (hopelijk niet te veel) worden uitgescholden door bedrijven uit het Truiense, zoals Jomaco Evercool, Maris, Carglass, Christiaens Wijnhandel, Advocaat Lemache, Vanlangenaker Transport, Bruyninx, Geba Interieur, Meekers Accountants, Logis Opleidingen en Callant (de arbiter hebben ze al mee…). De Genkse kleuren worden verdedigd door zakenmannen van JC Consulting, Bart Teuwen, Carglass (dat aan 2 zijden meedoet…), Bandencentrale ZRS, Group Bruno, Luminus, Radson, FCA Group Alfa Romeo Jeep en GRL.

Een uitgebreide fotoreportage van deze wedstrijd zal te zien zijn in het Made in Limburg Magazine, dat digitaal verschijnt op 29 september!