cribmobiel

Ondernemers van hot naar her met deelauto

Bedrijven die een zitje huren in de C-mine Crib kunnen voortaan gebruik maken van een deelauto. "Zo kunnen onze ondernemers met een mooie wagen aankomen bij hun klanten", aldus manager Jasper Olaerts.

De collega's van de Corda INCubator in Hasselt deden het al voor: een voertuig ter beschikking stellen van de (doorgaans) jonge ondernemers en start-ups. Ze kunnen de deelauto online reserveren en betalen naargelang het gebruik (via het platform Tapazz). Ook C-mine Crib, de incubator in Genk, springt nu op die kar. En daar zijn diverse redenen voor:

“Ten eerste om onze jonge bedrijven te ondersteunen", zegt Jasper Olaerts. "Nu is er steeds een wagen voorhanden om zich bijvoorbeeld naar klanten te kunnen verplaatsen. Er zijn hier bovendien de vele student-ondernemers, die nu ook vanaf dag 1 met een prachtige auto aankomen bij hun klanten. En tot slot het ecologische aspect een niet-onbelangrijke rol. Deze formule laat toe dat de bewoners van C-mine Crib met de fiets of openbaar vervoer komen werken, en wanneer nodig toch een auto bij de hand hebben.”

De Genkse deelwagen is een Volvo 40 van Volvo Jacobs, dat het initiatief mee ondersteunt. "We investeren in jong ondernemerschap en surfen vervolgens mee op de groei die de starters realiseren”, zegt Jan Pullinx, zaakvoerder van Volvo Jacobs.