ebike hasselt

Ondernemers willen alle medewerkers op de fiets

De Limburgse ondernemers Peter Bartholomevis, Stefan Deckers, Jan Bex en Frank Vols hebben de handen in elkaar geslagen voor een bijzonder event. Op zondag 15 en maandag 16 september organiseren ze op de Herkenrodesite in Hasselt het allereerste E-Bike Festival. Eén van de doelstellingen is de fiets te promoten voor woon-werkverkeer.

"Het is eigenlijk toevallig dat we tot dit idee gekomen zijn", zegt het viertal. "We stellen vast dat een elektrische fiets niet alleen meer dient voor de recreatie van welstellende senioren, maar hoe langer hoe meer een dagdagelijkse mobiliteitsoplossing is voor jongeren en de rest van de werkende bevolking. Vandaar dat we een event opzetten, waarin de elektrische fiets centraal staat en het grote publiek alle facetten ervan kan ontdekken."

Op 15 en 16 september (inderdaad, een maandag, zodat ook professionals uit de horeca en retail kunnen meedoen) wordt een volledig programma aangeboden, met uitgestippelde fietsroutes, muzikale optredens, een testparcours met e-fietsen van diverse merken, kinderanimatie, enzovoort.

Speciaal voor bedrijven en hun medewerkers worden er formules uitgewerkt die dienen als teambuilding, maar ook van pas komen ter introductie van mobiliteitsoplossingen, zoals fietsleasing, autopeds, bedrijfsfietsen, enzovoort. Meer info via deze link.