erika thijs

Ondernemers zetten schouders onder Huis Erika Thijs

Een team van Limburgse ondernemers, aangevoerd door Christa Jouck (Officenter) en Marina Doggen (Gutami Solar), zet zich belangeloos in voor een specifiek goed doel. Het Huis Erika Thijs, vernoemd naar de betreurde senator en gedeputeerde, biedt al vele jaren ondersteuning bij de verwerking van kanker voor patiënten, familie en vrienden. Een grote benefietavond moet middelen genereren om het aanbod uit te breiden.

Na het overlijden van Erika Thijs hebben enkele familieleden en bevriende ondernemers de koppen bij elkaar gestoken om -in gedachtenis van het CD&V-boegbeeld- een centrum op te richten. Met diverse acties, betaald door intensieve fondsenwerving, worden de rechtstreekse en onrechtstreekse slachtoffers van kanker bijgestaan. Nadat het Huis Erika Thijs fusioneerde met het Inloophuis, wist het team het aanbod fors uit te breiden. Zo kunnen patiënten er terecht voor onder meer gelaatsverzorgingen, oncologische voetreflexologie, crea-workshops, aquagym, kooksessies, enzovoort. Opmerkelijk is tevens de Kamer Erika Thijs, die in diverse Limburgse ziekenhuizen werd ingericht om patiënten warme gesprekken te laten voeren.

Maar koken kost geld, en daarom zoeken de ondernemers voortdurend naar financiële en logistieke partners die het intensieve programma een duwtje in de rug willen geven. Zoals de benefietavond The Great Chari-Table Dinner Show. Die vindt plaats op 6 december in The Loft in Hoeselt. “Het wordt werkelijk een wervelende dinnershow met zeer veel glitter & glamour, zangers en zangeressen, een prachtig showballet en veel meer top-entertainment”, aldus Christa Jouck. “De culinaire ervaring moet de onvergetelijke avond compleet maken.”

De initiatiefnemers lanceren dan ook een warme oproep om via diverse sponsorformules deel te nemen aan dit event en zo een steentje bij te dragen om het lijden bij kanker te verzachten. Meer info of inschrijvingen via: info@huiserikathijs.be.