Encon BU-managers

Ondernemerskoppel zoekt CEO om tijd vrij te maken

Sandra Deraeve en Robin Bruninx, zaakvoerders van energie-adviesbedrijf Encon, hebben een vacature geplaatst voor een CEO. Door de dagelijkse leiding op zich te nemen, moet de nieuwe topman zorgen voor wat gaatjes in de agenda van het ondernemende koppel, dat zich meer wil toeleggen op de strategie en de productontwikkeling van het bedrijf.

Encon is een jaar geleden gestart met een structurele organisatiewijziging nadat er een partnership was gesloten met Hasco Invest, de holding van Voka-voorzitter Francis Wanten. De inhoudelijke en financiële inbreng heeft geleid tot een versnelling van de groeispurt, gestoeld op een nieuwe structuur van aparte business units, met telkens een manager aan het hoofd. Drie van de vier namen hiervoor zijn inmiddels al ingevuld: Encon Renewable wordt geleid door Bart van Vooren, Encon Green Building door Steve Van den Brandt en de unit Relighting heeft Thomas Peleman als manager. Voor de afdeling Consulting wordt nog iemand gezocht, evenals 14 van de 20 andere nieuwe collega's die in de nieuwe structuur moeten ingepast worden.

Als kers op de taart wordt een CEO gezocht die overkoepelend de dagelijkse leiding in handen krijgt. Dat moet stichter, afgevaardigd beheerder en bestuursvoorzitter Robin Bruninx meer tijd geven om de strategische lijnen verder vorm te geven. “Vanouds heb ik me de productontwikkeling en technische vernieuwing van ons bedrijf aangetrokken", zegt hij. "De laatste periode is Encon zeer sterk gegroeid. Dat is goed, omdat we hiermee de impact kunnen realiseren die we voor ogen hebben. Het nadeel is echter dat het overgrote gedeelte van mijn tijd op ging aan managementtaken. Door deze te delegeren komt er tijd vrij voor wat ik het liefste doe: strategische beslissingen en productontwikkeling.”

(Wie in première al gekeken heeft naar de nieuwe uitzending van Blind Date Bizz had al een tip van de sluier zien opwaaien...)