Nieuws Limburg Ondernemerstalent trekt naar Silicon Valley

Ondernemerstalent trekt naar Silicon Valley

Ondernemerstalent trekt naar Silicon Valley

Eén dag met een aantal onbekenden nadenken over een business-idee kan genoeg zijn om een veelbelovend bedrijf te starten. Het overkwam 4 student-ondernemers van Amigrow, een app om jongeren bij te staan als ze gepest worden. Al voor de derde keer valt de nieuwe onderneming in de prijzen bij een starterswedstrijd: deze keer hangt er een reis naar Silicon Valley en een consultancy-budget van 10.000 euro aan vast.

Het avontuur van deze vier studenten startte in februari dit jaar toen ze deelnamen aan de Innovation Station-wedstrijd van Pitch Please (een EFRO-project van Stad Hasselt, UHasselt en PXL). Ze vormden eerder toevallig een team met internationale allure: Nadia Burke (UHasselt Handelsingenieur, Zuid-Afrika), Mathys Awouters (UHasselt Toegepaste Economische Wetenschappen, Limburg), Abiola Omolola Ogundiran (UHasselt Business Process Management, Nigeria) en Kem Maria Kay (PXL Biotechnologie, Nigeria). Ze kenden elkaar dus niet, maar werkten op één dag het businessidee van Amigrow uit en wonnen de wedstrijd.

Amigrow is een online-applicatie waarbij een ‘virtuele buddy’ pestgedrag en misbruik detecteert. Via een platform komen de jongeren in een veilige ruimte terecht, waar ze hun gevoelens kunnen uiten. Als er problemen vastgesteld worden, verwijst de app door naar experten.
Na een begeleidingstraject bij StudentStartUP, werd Amigrow vervolgens (uit meer dan 600 inschrijvingen) geselecteerd voor de Vlaamse ondernemerswedstrijd Start Academy van Vlajo, waar ze in de finale de prijs voor ‘mooiste droom’ in de wacht sleepten.

“Interessante mensen”

Maar nu is het dus menens: Amigrow werd gekroond tot Best Entrepreneurial ICT & Digital Young Graduate 2018. Deze prijs wordt jaarlijks uitgereikt door ICT-recruitmentbedrijf Amon. “In het voorjaar van 2019 trekken we naar Californië”, vertelt Nadia Burke. “De prijs zorgt ervoor dat we in Silicon Valley voor 10.000 euro aan consultancy en netwerkbegeleiding krijgen. Dit gaat een ongelooflijke ervaring worden, want we zijn er zeker van dat we heel interessante mensen gaan ontmoeten. We hopen vooral contacten te kunnen leggen met bedrijven die chatbots ontwikkelen. Die kennis kunnen we zeker gaan gebruiken om Amigrow uit te bouwen.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.