Nieuws Limburg Ontbijt met de baas: Peter Guelinckx wil naar 1.000 mensen luisteren

Ontbijt met de baas: Peter Guelinckx wil naar 1.000 mensen luisteren

Ontbijt met de baas: Peter Guelinckx wil naar 1.000 mensen luisteren

Simpel is het niet: een groep van bijna 1.000 medewerkers aansturen, verdeeld over 57 locaties in België… Peter Guelinckx van A&M Group (Hasselt) heeft er iets op gevonden: hij nodigt om de paar weken 10 medewerkers uit, die tijdens een ontbijt alles mogen vragen en zeggen.

Sinds Peter Guelinckx opnieuw de operationele touwtjes in handen heeft genomen bij A&M Group (Delorge & Co) holt hij van hot naar her. Hoewel hij dat best zou willen, is het onmogelijk om van de 860 (& counting) medewerkers input te verzamelen over het reilen en zeilen in elk van de 57 concessies. Nochtans vindt hij het erg waardevol om suggesties te ontvangen, ideeën af te toetsen en op vragen te antwoorden van de collega’s die dagelijks met beide voeten in de praktijk staan.

“Als oplossing hebben we de formule Breakfast with the CEO in het leven geroepen”, legt Guelinckx uit. “We gaan van start met een maandelijks ontbijt, waarvoor zich telkens 10 medewerkers kunnen inschrijven. Van receptioniste, over mechanieker tot business unit manager… iedereen is welkom om mee aan tafel te schuiven en op een informele manier van gedachten te wisselen.”

Guelinckx gaat niet alleen luisteren naar zijn disgenoten, maar maakt tevens van de gelegenheid gebruik om zijn visie en toekomstplannen voor te stellen en af te toetsen. “Zo worden ideeën nog sterker en groeien we als team. Het gevoel van allemaal aan dezelfde koord te trekken, geeft extra motivatie om de toekomstige uitdagingen te overwinnen”, besluit hij.

Voor het hele jaar 2023 zijn de ontbijtsessies trouwens al helemaal volgeboekt. Duidelijk een formule die aanspreekt…

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.