Nieuws Limburg Onze toekomst? Nog even geduld…

Onze toekomst? Nog even geduld…

Onze toekomst? Nog even geduld…

Ze is recht: de laatste lijn waarin het veelbesproken plan SALKturbo zich bevindt. Na de laatste amendementen zal volgende week vrijdag eindelijk bekendgemaakt worden wat de krachtlijnen zijn om Limburg terug op de economische kaart te plaatsen.

Meer dan 600 Limburgers hebben zich maandenlang ingezet om ideeën te verzamelen rond vier prioriteiten: een digitaal, duurzaam, inclusief en competitief Limburg. Dit alles werd door experten geanalyseerd en -indien opportuun- verder uitgewerkt tot concrete acties. Wat overblijft is het SALKturbo-plan, dat onze provincie krachtige impulsen moet geven naar een beloftevolle, duurzame toekomst.

De finale versie van SALKturbo was aanvankelijk vooropgesteld voor september. Maar corona heeft voor enige vertraging gezorgd. “Intussen ligt het plan bij de leden van onze taskforce”, stelt gedeputeerde van Economie, Tom Vandeput. “Zij krijgen nu een week de tijd om te amenderen waar nodig, zodat we volgende vrijdag eindelijk over een finale versie zullen beschikken. We zijn ervan overtuigd dat het nieuwe SALK-plan bijzondere impulsen zal bevatten om niet alleen de historische problemen aan te pakken, maar ook de nadelen door de coronacrisis, met kennis van zaken te counteren.”

Het is dus reikhalzend uitkijken naar volgende week vrijdag, als de finale versie een feit is. “Het plan concentreert zich op vier prioriteiten: Digitaal Limburg, Duurzaam Limburg, Inclusief Limburg en Competitief Limburg. Daarrond zijn 12 ambities geformuleerd, die verbonden zijn met een set van indicatoren. De aftoetsing daarvan zal duidelijk maken hoe Limburg presteert op alle deelaspecten.”

Het dagelijks bestuur van SALKturbo, dat bestaat uit gedeputeerde voor Economie Tom Vandeput, decaan Economie van de UHasselt Piet Pauwels, directeur Ondernemen van het provinciebestuur Bruno Bamps en algemeen directeur van POM Limburg Noël Slangen, zullen de allerlaatste opmerkingen nog verwerken van de Taskforce, die bestaat uit vertegenwoordigers van de Vlaamse regering, de Limburgse ministers, de gouverneur en de vier gedeputeerden, werkgevers en werknemersorganisaties, de kennisinstellingen, de steden Hasselt en Genk, VDAB en de Limburgse organisaties LRM, Nuhma en POM Limburg.

Limburg: here we come!

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.