Ook deze 5 starterstalenten schoppen het ver

In onze reeks over de beloftevolle starters die het geschopt hebben tot de halve finale van de JCI 18-28, presenteren we u de volgende 5 toppers. Wereld, maak kennis met:

Dennis Vangeneugden - MedianeutDennis Vangeneugden
Medianeut

Voor adverteerders gaat er een wereld open, en dat met dank aan Dennis Vangeneugden. Deze jongeman bedacht Medianeut, een platform voor realtimeadvertising. In eerste instantie ligt de focus op de horecasector. Horecazaken krijgen twee gratis tv-schermen, twee neutspiegels en een gratis wifi-hotspot. De bedoeling is om advertenties in realtime op de schermen en spiegels te plaatsen. Realtime wil zeggen dat de advertenties elk moment aangepast of veranderd kunnen worden.
Het principe werkt als volgt: de adverteerder betaalt een vast bedrag per locatie en kan een jaar lang onbeperkt allerlei advertenties plaatsen. Alles is mogelijk: video’s, animaties, statische afbeeldingen,... Met andere woorden: een hele dynamische manier van communiceren met (potentiële) klanten. Door in realtime te communiceren kan de adverteerder supersnel inspelen op de actualiteit, bepaalde trends of andere campagnes. In de toekomst wil Dennis zich ook richten op de retail -en de professionele sector.

Guido Huyvers - StradlinGuido Huyers
Stradlin

“Me and my guitar”. Dat Guido Huyers uit Hamont gepassioneerd is door gitaren, is op zijn minst zachtjes uitgedrukt. Hij bespeelt het instrument al tien jaar en begon vier jaar geleden met het bouwen van zijn eigen gitaren. Guido stoorde zich al lang aan het beperkte aanbod van gitaarmodellen en besloot om zijn eigen gepersonaliseerde gitaren te ontwerpen. Alles is mogelijk. Verschillende soorten hout, speciale lak of olie, decoratie met leer, aluminium, houtsnijwerk,… noem maar op! Voor het technische gedeelte werkt Guido samen met grotere bedrijven. Zij berekenen en fabriceren de modellen aan de hand van zijn ontwerpen. Later komt er dan het creatieve gedeelte. Guido is met Stradlin aardig bezig. Hij mocht dit jaar twee gitaren ontwerpen voor Graspop Metal Meeting. Dat staat toch al mooi op je palmares! In de toekomst wil Guido zijn atelier uitbreiden en ervoor zorgen dat zijn merk meer naambekendheid krijgt. Een fabriek wil hij niet worden, want kwaliteit gaat boven alles!

Hakan Tabu, Leen Schevenels en Greet Janssenswillen - ICUHakan Tabu, Leen Schevenels & Greet Janssenswillem
ICU

Internetprivacy is een hot topic. Niet alleen kwamen Facebook, Spotify en andere apps in dit verband in het nieuws, ook het fenomeen webcam-hacking werd herhaaldelijk genoemd. Vele mensen plakken de webcam op hun laptop af met plakband, post-its of dergelijke. Dat is een oplossing, maar praktisch is het niet. Vaak blijft er plaksel aan je webcam hangen, en wat als je wil Skypen?
Hakan, Leen en Greet uit Zoutleeuw weten wel beter. Met ICU willen ze webcam hacking niet alleen tegengaan, ze willen het principe ook praktischer maken. ICU is een webcamcover die je (permanent) op je laptop kunt plaatsen. Wanneer je je webcam nodig hebt, schuif je de cover gewoon opzij. Er zijn verschillende kleuren verkrijgbaar, telkens in de vorm van een wapenschild. Dat staat als teken van privacy. Alleen jij beslist nog wie er mee kan kijken!

Jens Raskin en Kristof Philippaerts - Cr3doJens Raskin & Kristof Philippaerts
Cr3do

Cr3do, zo heet het concept van Jens Raskin en Kristof Philippaerts, dat werkt met 3D-printers. Concreet zijn er 3 kerntaken waar Cr3do zich mee bezig houdt: 3D-consulting, 3D-modeling en 3D-printing. Het werkt zo: bedrijven kunnen met een bestand, foto, schets of idee bij hen terecht. Zij geven op hun beurt advies, laten het concept uittekenen en dit wordt dan uiteindelijk in 3D afgeprint. Jens en Kristof richten zich vooral op KMO’s, die vaak niet beschikken over dure CAD-software of de kennis om deze te ontwikkelen. In de toekomst wil het duo hun service uitbreiden en meer technologieën en materialen aanbieden aan hun cliënteel. Hiervoor willen ze echter de zichtbaarheid van Cr3do naar KMO’s toe verhogen. Een gat in de markt? We zullen zien!

Jelle Lemmens - CrownboardsJelle Lemmens
Crownboards

Zijn passie is skaten. Niet zomaar skaten, maar longboardskaten. Wat is longboardskaten? Wel, zo goed als hetzelfde als skaten, maar dan over grotere afstanden, tegen een hogere snelheid of met andere soort tricks. En niet te vergeten met een "longboard". Jelle Lemmens uit Heusden-Zolder is een ervaren beoefenaar van de sport en maakt ondertussen al 4 jaar zelf longboards. Onder de naam Crownboards fabriceert hij handgemaakte en unieke longboards. Jelle is van kleins af aan al gefascineerd door hout en het handmatig bewerken ervan. In tegenstelling tot de boards die in massaproductie gebouwd worden, maakt Jelle elk board uniek en naar smaak van de consument. Op die manier kan de consument aan zijn eigen stijl uitdrukking geven en zich onderscheiden van de rest. Van hier tot in Tokio is hij nog niet geraakt, wel van Hasselt tot in Seoul.

Morgen: aflevering 3. U leest toch ook?!