Nieuws Limburg "Op 1 jaar van 5 naar 70 werknemers"

"Op 1 jaar van 5 naar 70 werknemers"

"Op 1 jaar van 5 naar 70 werknemers"

Drie jonge vennoten Enver Baskal (31), Ulas Karaca (28) en Memet-Cam Karaca (26) zijn er in geslaagd om in ruim één jaar tijd een metaalbedrijf met vijf werknemers uit te bouwen tot één met zeventig werknemers. De ondernemers spelen vooral in op de nood aan technisch geschoolde werknemers en maken gretig gebruik van de economische heropleving.

Op het bedrijvenpark aan de Gieterijstraat in Genk-Noord geeft een eerder bescheiden bord aan waar Melbo-Tech ligt. In de bedrijfshal is er weinig activiteit. Op de eerste verdieping waar kaders en bedienden aan de slag zijn is er dat ruimschoots. Daar bevindt zich het hart van het bedrijf en ergens in binnen of buitenland de uitwerking er van. Enver Baskal is 31 jaar en de oudste van de drie vennoten. Hij werkte tot mei van vorig jaar als bediende voor het metaalbedrijfje Belsah. “We hadden toen de kans om het bedrijfje over te nemen”, zegt Baskal. “En dat hebben we ook gedaan. We kenden de sector goed en zijn meteen gestart in de uitbouw van wat wij Melbo-Tech hebben genoemd. Ik moet toegeven dat we wel wat geluk hebben gehad dat we in een periode van economische heropleving gestart zijn.”


Veiligheid

Enver studeerde aan het TA1 in Genk af in de richting elektromechanica. “Technische kennis is van belang als je een bedrijf zoals het onze wil runnen”, gaat Enver verder. “We zijn heel actief in de industriële wereld. Om daar binnen te geraken moet je niet alleen wat lobbyen en goed werk afleveren maar moet je ook beschikken over de nodige veiligheidscertificaten. We hebben dan ook gestreefd naar het behalen van een VCA-certificaat. En daar zijn we in geslaagd.” Het bedrijf houdt zich vooral bezig met industriële montage, laswerken en het plaatsen van zonnepanelen. “Rekening houdend met de onderaannemers hebben we inmiddels zo’n zeventig werknemers die voor ons werken. De jaaromzet bedraagt 2,5 miljoen euro en we rekenen op een omzetstijging van zo’n twintig procent voor komend jaar.”

Chris NELIS

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.