Warsco Van de Kreeke

Op 2 dagen een extra kamer aan uw huis

Het idee sudderde al enkele jaren, maar nu is het werkelijkheid. In amper 2 dagen kan een bestaande woning worden uitgebreid met een extra slaapkamer, kantoor, zorgwoning of hobbykamer. Het concept, dat Bflex wordt gedoopt, is een samenwerking tussen de Genkse specialist in tijdelijke huisvesting Warsco Units en bouwbedrijf van de Kreeke.

Het uitbreiden van een bestaande woning gaat meestal gepaard met een zware verbouwing. Om dat te vermijden zochten Warsco en van de Kreeke naar een snelle en makkelijke oplossing. “De basis van ons concept is een modulaire units die aan de bestaande woning gekoppeld wordt”, legt Anneleen Van Bosch, CEO van Warsco Units, uit. "Deze units kunnen door alle mogelijke doelgroepen worden gebruikt: ouderen, studenten, zorgbehoevenden, thuiswerkers, vrije beroepen, enzovoort. Ze zijn op heel korte termijn geholpen met een betaalbare oplossing."

Zo'n Bflex kan snel geleverd worden. "Na het invoeren van de gewenste samenstelling op de website, kan er na 2 maanden al geleverd worden" aldus nog Anneleen Van Bosch. "De levering en plaatsing neemt amper 2 dagen in beslag vooraleer het geheel gebruiksklaar is." De units worden gebouwd in het atelier van Warsco. De binnen- en buitenafwerking, alsook de aansluiting op de bestaande woning, is een klus voor Habenu/van de Kreeke. Het Antwerpse Thermad Brink zorgt voor de integratie van de technieken.

"We vermelden nog graag dat we voor de uitwerking van het concept een innovatiepremie van 50.000 euro hebben ontvangen van het Limburgse provinciebestuur", geeft Bas van de Kreeke aan. "Zonder die stimulans was de Bflex er allicht nooit gekomen."