Schermafbeelding 2023-09-13 om 18.58.00

Op vintage brommer door Haspengouw scheuren?

Leuk, maar misschien niet meer echt origineel: dat is een teambuilding met een tochtje op de Vespa. Vandaar dat de jonge ondernemer Niels Helven een nieuwe ontspanningsformule in het leven roept: een verkenningstocht op een elektrische fiets die eruitziet als een luxueuze, vintage brommer…. Met zijn Barn Rods biedt hij groepen van collega’s, klanten, vrienden of familieleden, een unieke beleving aan.

Een fiets, Deux Chevaux, golfkar, Vespa of huifkar… Het kan tegenwoordig allemaal gehuurd worden om Haspengouw of andere Limburgse parels langs het Fietsroutenetwerk te verkennen. Nieuw in de aanbieding: Barn Rods. Wat? “Het zijn vintage e-bikes en cruisers die zorgvuldig geselecteerd en ontworpen werden om de charme van vroeger te omarmen”, legt Niels Helven uit. “Tegelijk zijn ze uitgerust met moderne elektrische technologie voor moeiteloos rijplezier. Het is de combinatie die de Barn Rods geliefd maakt bij elke gebruiker: door een stijlvol ontwerp en soepele vermogensafgifte krijgt je het gevoel dat je terug in de tijd reist, terwijl je toch het comfort en gemak van de moderne wereld behoudt.”

Volgens Niels Helven is dit type van e-bike geschikt voor teambuildings omdat iedereen er makkelijk mee overweg kan. “Je moet niet over een uitstekende conditie beschikken om de groep te kunnen volgen”, legt hij uit. “De ondersteuning is zodanig dat je niet intensief moet trappen. Tegelijk moet je ook geen technisch genie zijn om overeind te blijven. Het gevoel is hetzelfde als op een gewone fiets. De perfecte formule om een divers gezelschap te plezieren.”

De jonge ondernemer heeft voor de cruises met zijn Barn Rods diverse tochtjes uitgestippeld. “We kunnen langs het parcours diverse stops voorzien, zodat de fietsers kunnen genieten van al het lekkers dat Limburg te bieden heeft”, aldus nog Niels Helven. “Zo krijg je een totaalbeleving die ieder lid van de groep zeker zal bijblijven.”

Door de samenwerking met de invoerder van de Barn Rods (De Geet in Bilzen) worden de vintage e-bikes ook te koop aangeboden. “Wie er een ritje mee gedaan heeft, is vaak zo enthousiast dat de Barn Rod op de wish-list van de volgende aankoop wordt gezet”, besluit Helven.