POM Limburg stelt groeihefbomen voor, die dienen voor een betere samenwerking tussen verschillende bedrijven.

Open kaart: dit zijn 28 hefbomen voor uw onderneming

28 concrete en laagdrempelige hefbomen waarmee Limburgse ondernemingen hun productiviteit kunnen opkrikken: dat is het resultaat van een grote oefening die POM Limburg heeft gemaakt in samenwerking met VKW Limburg, Unizo Limburg, Voka Limburg en Embuild Limburg. De 5.000 leden van deze organisaties krijgen weldra een pakket met 28 groeikaarten in de bus.

De arbeidsproductiviteit van de Limburgse bedrijven ligt al jaren zo’n 15% onder het Vlaamse gemiddelde. Dat kan en moet beter, vinden POM Limburg en de werkgeversorganisaties. Vandaar de ‘groeikaarten’, waar 28 concrete tips en aanbevelingen opstaan. “Hiermee kunnen onze bedrijven aan de slag om een hogere toegevoegde waarde te creëren”, zegt POM-voorzitter Tom Vandeput. “Dat is zowel een win voor de ondernemingen, als de werknemers en de Limburgse samenleving.”

De kaarten zijn ingedeeld in vijf thema’s: management & processen, menselijk kapitaal, kennis & innovatie, digitalisering & technologie en concurrentie & internationalisering. Vandeput geeft aan dat het maken van een keuze niet altijd evident is. “Eigenlijk zou je als bedrijf op alle 28 acties moeten inzetten, maar je kan moeilijk alles in één keer doen. Daarom is het belangrijk om prioriteiten te bepalen, en met deze groeikaarten willen we onze ondernemingen daar over doen nadenken. Alleen zo kan er stap voor stap werk gemaakt worden van een eigen groeipad. En als elk Limburgs bedrijf groeit, groeit uiteraard ook de Limburgse economie en verzekeren we onze toekomstige welvaart.”