p&v elektrotechniek

Order met werk voor 40-tal mensen valt binnen bij P&V

P&V Elektrotechniek, de producent van industriële schakelkasten in Heusden-Zolder, heeft voor de vierde maal op rij zijn contracten bij spoorwegbeheerder Infrabel weten te verlengen. “Dat is opmerkelijk omdat het telkens om een Europese aanbesteding gaat”, zegt CEO Joris Vrancken. “Tegelijk krijgen we al jaren een 20-tal vacatures niet ingevuld.

P&V heeft voor de vierde keer op rij het project ‘400 volt’ binnengehaald, wat staat voor de laagspanningsborden voor algemene stroomvoorziening, zeg maar het kloppend hart van de installaties van Infrabel. Daarnaast mag P&V ook de het zogenaamde PLP-project opnieuw uitvoeren. Dat zijn de schakelborden langs het spoorwegnet die instaan voor de aansturing van de signalisatie, slagbomen, wissels en het interne gsm-net van de machinisten. Het totale project loopt over maximaal vijf jaar en is goed voor werk voor 35 tot 40 mensen bij P&V.

“Nochtans zijn we niet kind aan huis bij Infrabel”, zegt Joris Vrancken. “Om deze opdrachten binnen te halen moeten in een Europese aanbesteding telkens opboksen tegen de grote jongens in onze sector. Dat is niet evident.”
“Het was een complex dossier, waar vijf van onze mensen zes weken aan gewerkt hebben”, vult Koen Pellaers, sales & marketingdirecteur bij P&V, aan. “De toekenning gebeurt op basis van prijs, technische conformiteit, kwaliteit en leveringstermijn. De kasten worden ‘plug & play’ geleverd. De installatie is daardoor sneller en eenvoudiger.”

Sinds Joris Vrancken in 2014 als CEO er aan de slag ging (en een jaar later het bedrijf overnam), groeide het bedrijf van 160 naar meer dan 200 medewerkers. “We willen ook verder groeien via bijkomende investeringen in onze vestiging hier, en via overnames. Toch slepen we voortdurend een 20-tal vacatures mee”, zegt Vrancken. “We kunnen voortdurend extra bordenbouwers gebruiken.”