genk samenwerking

Oude bekenden delen nieuwe locatie

Groeibedrijven Vaimo van Breght Evens en EASI van Johan Tournet zijn zopas allebei verhuisd naar een gezamenlijk en nagelnieuw kantoor in Genk. Hoewel ze apart van elkaar opereren, delen ze wel het terras, een stuk IT-infrastructuur, de koffiemachine én de playstation...

Breght Evens (34) uit Maasmechelen en geboren Truienaar Johan Tournet (41) kennen elkaar nog van bij de groothandel in ijzerwaren Lecot-Raedschelders in Maaseik. Als zoon van CEO Eddy Evens doorliep Breght er alle mogelijke functies en afdelingen. Johan Tournet was er toen aan de slag voor een Hasselts softwarebedrijf. Samen sleutelden ze onder meer aan de ICT-ruggengraat van het ijzerwarenbedrijf.

De twee zagen elkaar in 2017 terug in C-Mine Crib, de Genkse incubator. Breght Evens nestelde zich er voor de Belgische vestiging van het Zweedse bedrijf Vaimo, dat ondernemingen helpt bij het uitrollen van hun webhandel. Vanuit Genk worden -met zo'n 60 mensen- de regio's Benelux en Frankrijk bediend.

Johan Tournet runt tegenwoordig vanuit Genk een kantoor van het Nijvelse softwarehuis EASI, gespecialiseerd in cloudoplossingen, veiligheid en IT-infrastructuur. Er werken zo'n 15 mensen, maar hun aantal neemt toe. En dus moest Tournet, net zoals Evens, op zoek naar een grotere accommodatie. Omdat er aan de Euroscoop op C-Mine nog een volledige verdieping van bijna 900 m² leeg stond, besloten de oude bekenden om hun beide bedrijven hier onder te brengen. Designbureau Creneau kreeg de opdracht er een multifunctionele werkplek van te maken.

"We werken volledig apart, maar delen wel het terras, een stuk IT-infrastructuur, de koffiemachine én de playstation”, lacht Breght Evens. “Goede afspraken maken goede vrienden”, vult Johan Tournet aan. “Het is voor ons beiden een nieuwe start in een inspirerende omgeving. We zijn klaar om de volgende groeifase in te zetten."