Nieuws Limburg Oude supermarkt ruimt baan voor winkels en flats

Oude supermarkt ruimt baan voor winkels en flats

Oude supermarkt ruimt baan voor winkels en flats

De voormalige supermarkt Delhaize in de Stationsstraat in Lanaken wordt gesloopt. In de plaats komt een multifunctioneel complex met vier handelsruimten en 25 appartementen.

De vroegere Delhaize staat al jaren leeg. De gebouwen verloederden zienderogen en waren velen een doorn in het oog. “We zijn blij dat er nu schot in de zaak komt”, aldus schepen van Ruimtelijke Ordening Jolein Martens. “Het initiatief van projectontwikkelaar SOM-Project uit Hasselt zal een opwaardering betekenen van deze centrale plek in onze gemeente. We hopen op die manier ook jonge gezinnen aan te trekken die de omgeving zullen versterken.”

Op de gelijkvloerse verdieping bevinden zich vier handels- of kantoorruimten, variërend in oppervlakte van 178 tot 266 m². Indien nodig kunnen die ook samengevoegd worden tot grotere eenheden. De drie verdiepingen zijn gereserveerd voor appartementen met één, twee of drie slaapkamers.

Tekst en foto: Eddy Vandoren

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Sector
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.