Nieuws Limburg "Overdreven gemeentebelasting nekt bouwbedrijven"

"Overdreven gemeentebelasting nekt bouwbedrijven"

"Overdreven gemeentebelasting nekt bouwbedrijven"

Andermaal luiden de bouwbedrijven de alarmbel, nu de falingen in deze sector de pan uitswingen. De aanhoudende koudegolf betekent voor een pak van hen de doodsteek, weet ook Rik Mondelaers, directeur van de Limburgse Confederatie Bouw. “De werken hebben door de lange winter forse vertragingen opgelopen, waardoor er geen inkomsten zijn en de vaste kosten intussen verderlopen,” zegt hij. “Dit geeft grote liquiditeitsproblemen. Vandaar dat we opdrachtgevers vragen om begrip te tonen voor deze uitzonderlijke situatie. Ook de banken mogen best wat meer meegaand zijn.”

bouw winter90.000 euro voor de stoep
Mondelaers wijst ook op de rol die gemeentebesturen kunnen spelen om het leed te verzachten. “Enerzijds vragen we hen om ondanks de besparingen die ze moeten doen, toch bouwprojecten op te zetten. Bijvoorbeeld via PPS-formules kunnen zij kostenefficiënt investeren en toch de sector een belangrijke steun in de rug geven. Anderzijds moeten de gemeenten dringend een aantal belastingen herbekijken. Ik denk aan de kosten voor het innnemen van openbare ruimten, zoals stoepen. Ik ken een project in Hasselt dat lang duurt, maar door het winterse weer extra lang heeft stilgelegen, waardoor de kosten voor het gebruik van de stoep zijn opgelopen tot 90.000 euro. Dat zijn bedragen die inderdaad het verschil tussen leven en dood kunnen betekenen…”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Hasselt
Hasselt

Vestio vindt goede kadans

Projectontwikkelaar en immokantoor Vestio uit Hasselt is sinds het uitbreken van de coronacrisis met zowat 25 procent gegroeid. Door de… Lees meer

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.