Nieuws Limburg Overnemer voor parken van failliet V&R Solarcompany

Overnemer voor parken van failliet V&R Solarcompany

Overnemer voor parken van failliet V&R Solarcompany

Edison Energy uit Hasselt heeft de solarparken overgenomen van het failliet verklaarde V&R Solarcompany uit Heusden-Zolder. De parken worden ontmanteld en op een andere locatie samengevoegd tot één grote productiesite. Op die manier zullen de panelen nog meer dan 20 jaar groene energie produceren.

solar company zolderV&R Solarcompany was één van de grotere spelers en pioniers in de sector van zonnepanelen, maar legde eerder dit jaar de boeken neer. De onderneming van Rudi Vandromme had ook nog eigen, grote industriële solarparken, met zo’n 2.600 panelen. Het zijn deze installaties die nu door Edison Energy zijn overgenomen.

“Nadat de installaties worden ontmanteld op hun oorspronkelijke lokaties, zullen ze samengevoegd worden tot één groot park op een nieuwe locatie en door ons verder geoptimaliseerd en beheerd worden,” aldus Bert Creemers van Edison Energy. “Op deze manier kunnen de parken verder groene stroom produceren en verhoogt de productiecapaciteit van Edison Energy tot bijna 14 MW, verspreid over dertig productiesites.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.