Overnemers geven KWB (Bree) een nieuw elan

Bij KWB in Bree, gespecialiseerd in de productie van opleggers en aanhangwagens voor fabrikanten en handelaars in bouwmaterialen, is het orderboek voor het komende jaar al erg goed gevuld. Het succes heeft onder meer te maken met de andere aanpak, die sinds de overname vorig jaar, werd doorgevoerd.

KWB opleggerKWB was eigendom van Hilde Paesen en wijlen Ludo Ceyssens. Na diens overlijden heeft ook Jaak Paesen, gekend ondernemer in de bouwsector, zich om de zaak ontfermd. Met succes.
Vorig jaar werd het bedrijf echter verkocht aan Flip de Goey, Arny en Andy Kennis. Arny Kennis was al bij KWB actief en is nu verantwoordelijk voor alle technische aspecten. Andy Kennis is eigenaar van twee complementaire bedrijven in Nederland en is importeur van KWB-opleggers in Nederland. Flip de Goey, tot slot, was destijds de begeleider van de overname en heeft nu de verantwoordelijkheid over de algemene bedrijfsvoering. De nieuwe aandeelhouders gaven de onderneming andere impulsen, onder meer door ook klanten in Wallonië, Nederland, Frankrijk en Duitsland te gaan benaderen.

De vernieuwde aanpak bij KWB loont, want de omzet groeide vorig jaar al met zowat de helft. Voor 2016 zit het orderboekje erg goed vol en zelfs voor de eerste helft van 2017 zijn er al belangrijke bestellingen binnen. Hierdoor maakt KWB momenteel de grootste groeispurt in de bedrijfsgeschiedenis door. Positief gevolg is dat er extra mensen zullen aangeworven worden. Er zijn nu zo’n 30 werknemers actief.